John Verheijen

John Verheijen (1960) heeft in 1998 Straefin Consultancy B.V. opgericht. John is een allround financieel deskundige op het gebied van corporate finance. Zijn aandachtsgebied richt zich met name op de advisering rondom de complexe bedrijfskundige vraagstukken, met name op het gebied van financieringsstructuren, opvolging  en corporate governance. Vanuit deze achtergrond heeft hij veel ervaring en expertise in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten van ondernemingen. Daarnaast houdt John zich bezig met managementcoaching, waarbij onder meer aan de orde komen het spiegelen van de ondernemer, het opzetten van een managementstructuur en het coachen van het managementteam. In enkele gevallen is dit middels een commissariaat geformaliseerd.

John heeft zijn ervaring opgedaan bij een tweetal handelsbedrijven en met name de zakelijk financiële dienstverlening. Gedurende een periode van ruim 12 jaar is hij werkzaam geweest binnen het bankwezen waarbij hij diverse directiefuncties heeft bekleed. Aansluitend is John als interim directeur actief geweest bij enkele grotere organisaties. In het verleden heeft John diverse bestuursfuncties vervuld waaronder lid van de gemeenteraad. 

Momenteel bekleedt hij posities binnen enkele Raden van Commissarissen alsmede  Adviesraden van ondernemingen in diverse branches.

John is afgestudeerd aan de HEAO (thans Fontys) te Eindhoven.