.

Bedrijfsoverdracht en -overname

Bedrijfsoverdracht en -overname

"De overdracht of overname van een onderneming vraagt om gedegen voorbereiding en deskundige begeleiding en regie van een objectieve partij."

Complex traject

De overdracht of overname van een onderneming is een complex traject. Er moeten talloze financiƫle, fiscale en juridische keuzes worden gemaakt. En vaak spelen ook emotionele aspecten een stevige rol. Dat vraagt om een gedegen voorbereiding en de deskundige begeleiding en regie van een objectieve partij. Daar zijn zowel koper als verkoper bij gebaat.

Analyseren, waarderen, regisseren en verwachtingen managen

Bij Straefin hebben we vaker met dit bijltje gehakt: we hebben in de afgelopen jaren tientallen ondernemers succesvol ondersteund in overname- en overdrachttrajecten. We analyseren de onderneming en de markt, we waarderen de onderneming/aandelen, we regisseren de samenwerking met extra deskundigen (fiscalisten, accountants) en we managen de verwachtingen van koper en verkoper.

Overdracht

Onze begeleiding van een bedrijfsoverdracht bestaat uit de volgende vaste onderdelen: de waardebepaling op basis van een grondige analyse van de onderneming en de markt; het opstellen van een verkoopmemorandum; het selecteren van geschikte overnamekandidaten, en de intentieverklaring c.q. verkoopovereenkomst. Waar nodig zetten we extra deskundigen uit ons netwerk in, maar we blijven in het hele proces regisseur en aanspreekpunt.

Overname

Onze begeleiding van een overnametraject omvat de selectie van geschikte overnamekandidaten; het toetsen van de overnameprijs; de aankooponderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst; het bepalen van de overnamestructuur, en de financiering van de aankoop. Ook hier geldt: als we extra deskundigen uit ons netwerk inzetten, bijvoorbeeld een fiscalist of een accountant, blijven wij regisseur van het proces en aanspreekpunt voor onze opdrachtgever.

Wilt u weten wat Straefin Consultancy voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

  Straefin-logo

  Straefin Consultancy B.V.
  Obrechtstraat 37
  5344 AT Oss

  Telefoon 0412 692565
  E-mail info@straefin.nl